Otai Belog Vs Otai Nuff : Bukan Sekadar Hipokrit

by azizan4444 on December 3, 2009

Bercumbu

Salam semua. Dah lame saya tak bagi salam tangan kanan diikuti tangan kiri. Amacam tajuk kali ini? Sape sokong saya? Peringatan, artikel ini mengandungi unsur 18 PL. Artikel asal untuk hari ini adalah kisah korban dunia tetapi saya batalkan hasrat sebab kawan saya Ismail Bambu mintak saya ulas serba sedikit tentang isu hangat yang melanda negara pada masa sekarang. Saya bagi peringatan sekali lagi, ini bukan isu politik dan bukan juga isu ragut mak suka nyah.

Puas saya fikir tajuk yang sesuai untuk artikel ini. Rasenya tajuk tu amat sesuai sekali dibaca oleh semua lapisan masyarakat kerana zaman sekarang budak budak sekolah rendah pun dah pandai berbelog. Mereka boleh beza yang mane baik yang mane buruk, yang mane otai yang mane newbie juga yang mane kacak yang mane cun.

Sape ada idea kasik dekat saya. Saya upah minyak lintah, kalau tak cukup saya kasik  tuan puan minyak belacak. Saya x pandai menulis sebab tu saya berbelog utuk duit. Eh silap, saya x pandai buat duit dengan belog sebab tu saya maen klik klik. Klik klik ku sangka api kalau api mane puntungnya, hilang ghaib ku sangka mati, kalau mati mane kuburnya. Sesape yang bajet otai hampir hampir dah tu.

Saya bukan otai belog, saya bukan otai yang korang tengok kat tv. Kalau tuan puan nak kenal saya, saya otai nuffnang. Sebab tu saya maen klik klik. Saya tahu mane yang menguntungkan dan yang mane merugikan sebab taraf saya dengan Donald Trump hampir same tetapi die atas sikit dari saya. Sape tak kenal Donald Trump? Donald Trump tu kalau tuan puan nak taw dia lah bakal bapak mertua saya tapi apa daya saya Ivanka Trump memilih jutawan dan penerbit akhbar The New York Observer, Si jared Kushner lagi dari saya. Saya tanye die kenapa tolak pinangan saya, die cakap saya dah cukup kacak tapi satu je yang kurang, duit nuffnang saya x dapat lawan si Kushner. Saya amik keputusan membawa diri lari dari Malaysia dan mengambil keputusan untuk klik klik agar suatu hari nanti saya boleh pinang anak Ivanka pulak.

Saya bukan Bernard Lawrence Madoff tuan puan. Tuan puan kenal ke mamat tuh? Kalau tuan puan nak kenal, Bernard ni adalah Raja Skim Cepat Kaya dunia, memliki aset bernilai AS$826 juta (RM 2.97 billion) hasil dari penyelewengan aset sekuriti perbankan dan penipuan Skim Cepat Kaya. Maen klik klik satu penyelewengan ke tuan puan? Jenayah internet ke tuan puan? Sape yang otai sila la jawab. Saya juga bukan ustaz, x pandai bercakap pasal haram halal ni tuan puan.

Teringat saya dengan kata kata seorang mufti Mesir, mufti yang paling muda di Mesir. Katenya, orang Malaysia yang pergi Al-Azhar tak semuanya betul betul abes belajar tentang agama. Hanya sedikit yang mampu tamatkan pengajian. Tetapi yang hairannya bila balik Malaysia je semua jadi ustaz, ceramah sane sini. Saya tak paham dengan mereka, apatah lagi yang x cukup ilmu agama nak bercakap soal halal haram, pahala dosa. Sori tuan puan, sekali lagi saya ingatkan yang saya x pandai menulis tapi saya pandai menegur dengan baik dan berhemah. Kalau tuan puan nak tahu, mufti tadi boleh bercakap longhat kelantan. Beliau belajar loghat kelantan selama 10 tahun dengan kawannya dari Kelantan, kalau saya tak silap orang Peringat.

Masa saya mula mula berbelog, saya tak tahu apa itu nuffnang. Tengok belog kawan kawan cantik je ada benda tu. Belog Otai otai kot. Sebab diorang da lame berbelog. Jadi saya maen  klik klik la iklan kat belog mereka. Otai otai jangan rasa bersalah, saya da halalkan semua yang saya klik tu. Iklan yang cantik cantik tu menarik minat saya. Selepas itu saya pun sign up nuffnang. Rupa rupanya otai otai buat duit. Saya pun tersenyum keseorangan kenapa la saya x taw mereka letak benda tu untuk buat duit. Saya pun apa lagi, maen klik klik sendiri sebab nak cepat kaya. Tuan puan jangan gelak saya sebab saya taw semua tentang nuffnang. Sebab tu saya maen klik. Korang yang otai tu xnak join ke? Kalau nak kitorang tolong klik boleh je. Sebab kami ramai.

Saya menulis sebab saya nak belog saya sentiasa berupdate, lagipun ini belog saya, hosting saya dan domain saya xde sape yang tolong bayar. Saya bayar sendiri tuan puan. Jangan lah hentam mereka yang da hosting sendiri kalau diorang maen klik klik. Saya harap artikel ini tidak menyinggung perasaan mane mane pihak. Saya pasti otai otai xkan amik hati sebab mereka da otai. Yang saya risau mereka yang bajet otai je. Perlu ingat, korang otai belog, kitorang otai nuff. Satu lagi karangan SPM yang saya dapat karang. Babaiz

“Ismail Bambu : Binatang pun boleh hidup tolong menolong walaupun berlainan jenis. Kita manusia yang sama bangsa pun asik nak bergaduh, apatah lagi berlainan bangsa..”

{ 123 comments… read them below or add one }

ultraman_88 December 3, 2009 at 3:48 pm

no 1……..hahahaha

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 4:49 pm

@ultraman_88, cis..spammer.hahaa

Reply

Roslan Nazri December 3, 2009 at 3:52 pm

ade otak pakai ade orang berbaik2 ade oblong makan..hahaha

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 4:42 pm

@Roslan Nazri, oblong tu biskut tawar kecik ke bro?hahaha…

Reply

Roslan Nazri December 3, 2009 at 4:44 pm

@azizan4444, biskut otaik…huk3

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 4:50 pm

@Roslan Nazri, hahaha..baru aku taw..tp org mkn ke bro?hahaah….

Reply

wazy December 3, 2009 at 3:57 pm

tudia update terbaru yang panjang lebar oleh en zizan..fewiitttt
btw aku sokong gak kenyataan ko tu,macam aku gak la masa mula-mula berblog ni,tertarik dengan iklan nuff yang lawa,time tu banyak gak wat research tentang nuff,sampai la sekarang dapat jumpa member-member yang serumpun dgn kita ni

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 4:44 pm

@wazy, bole thn la pnjg..nsb autosave..laptop aku jam td..blue screen kua.hahaha

nmpknye aku bkn keseorangan ckp iklan tu x lawa nk saje nk cntik kt blog..hahha..dulu mule2 aku letak semua wdget kt blog ..nth pape wdget smpai aku sndri xtaw pe guna.last2 blog aku brt nk load…haahhaaa

Reply

ekopelancongan December 4, 2009 at 3:29 am

@azizan4444, kompom gaye newbie yg terserlah..

semua nak sumbat..

ahaks!

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:36 pm

@ekopelancongan, hahah…da la newbie..title dak skola..lg la…sume men sumbat je.haha

Reply

cik aina December 3, 2009 at 4:02 pm

oblong tu ape weh?
hahahaaha.

tu la kan..nak mintak kitaorang tolong klik2 bulesss je. si pembelot..mesti tengah geget jari skarang neh..sebab dah xde sape nak klik ko! ye laa..beriyee sangat ckp itu la..ini la..padahal ko jugak yg duk klik2 hari tu..bajet bagus la tuh! padahal hati busuk cam longkang…hahahaaaa.

Reply

Roslan Nazri December 3, 2009 at 4:45 pm

@cik aina, oblong tu berger prosperity..org2 belah utara salu buat bende tuh…nak? kawin la ngn org utara..kih3

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 6:17 pm

@Roslan Nazri, ko la kawen ng orang utara bro..nnti ley ajk bnyk lg..haha

Reply

Roslan Nazri December 3, 2009 at 6:20 pm

@azizan4444, dah aku mmg org utara la..ahahaha

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 4:47 pm

@cik aina, tanye lan..zizan xtaw pe mksd tu..hahaha

zizan rase lps ni die tuka name kot dtg klik2.muahahaha

Reply

ekopelancongan December 4, 2009 at 3:30 am

@cik aina, sape dia tu? haku nk gak bisit ke blog dia nina.. huhuu!

Reply

ultraman_88 December 3, 2009 at 4:07 pm

sepatutnya aku komen yg no 1 weh..mana aci ni zizan..aku dh komen td

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 4:51 pm

@ultraman_88, da2..aku apprve gak..len kli xde maaf bgmu…klu nk mntk maaf.klik bnyk aku nye.wakaka

Reply

Nine December 3, 2009 at 4:21 pm

salam bro zan..aku pun budak baru belajar gak cam ko..tak tahu langsung pasal blog ni..blog aku pun penulisan bukan best..trafik pun tak de…plagiat pun aku gak..huhu

aku blog sebab aku minat suka2 dan nak ilangkan boring selepas balik kije…

blog otai ke newbie ke sama jer bagi aku, tempat aku cari ilmu, baca kisah diorang, buat lawak2 sekali kan..baru best blogging camtu..

tak semua benda kita pandai, setiap org ada kelebihan dan kekurangan msg2..

Reply

Roslan Nazri December 3, 2009 at 4:46 pm

@Nine, orang berblog bukan dasar blogger tegar sumenyer..ade yg suke2..ade yg giler traffic. dan ade giler duit..ikutla masing2..kadang2 sekadar kongsi ilmu ape yg kita ada dan seadanya..ok pe nine..

Reply

Nine December 3, 2009 at 4:49 pm

@Roslan Nazri, yup tu la maksud aku lan…hehe..

Reply

Melz December 3, 2009 at 5:35 pm

aku gila 3 , 3 dan aku gila blog sebab aku nak belajar :)

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 5:34 pm

@Nine, tu la psl bro..tgk skng la..dak2 skolah pon ramai..xkn nk marah dorg kn…walpon kite newbie tp pkiran lebih matang dr dak2 skolah nih…otai2 jgn la hentam dorg..kesian ngk.

aku berblog nk kongsi gambo2 awek je bro.haha

Reply

farra-eng December 3, 2009 at 10:30 pm

@azizan4444, ada dak sekolah kne hentam ke? c zizan nie ada 2 blog atau lebih.apsl mcm nampk kat mana2 hahaha

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:06 pm

@farra-eng, saya ada 8 blog

Reply

ekopelancongan December 4, 2009 at 3:32 am

@azizan4444, haku berblog pasal dh memang haku ni goblog.. ahaks!

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:05 pm

@ekopelancongan, goblog tu ape?adess,aku x smpat blaja ng tukang mampir la.haha

Reply

TUKANG MAMPIR December 3, 2009 at 4:27 pm

mas azizzan saya hendak tanya. Nuffnag itu seperti google adssense-nya?

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:04 pm

@TUKANG MAMPIR, len skit sobat…GA klu mntk kwn klik kire fraud klik..trus kn ban…haha

Reply

Fathiha Zainal December 3, 2009 at 4:43 pm

Wawawawa…
Gelak2! Guling2!
Oppss.. Terlebih sudah!
Tepuk tgn kuat2 tuk zizan.. :D D

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 5:27 pm

@Fathiha Zainal, pe plk tu zizan…utk awak la.hahahaha..jgn kuat sgt golek2..kng pengsan..naye.haha

Reply

izzah December 3, 2009 at 5:16 pm

hehe tu la,mcm2 pikiran xsama,tpi gunalah bhasa yg baik.

Reply

azizan4444 December 3, 2009 at 6:18 pm

@izzah, bahasa baik tp mksd pedih skli..tu kite nk jgk.haha

Reply

Mr. Cuz December 3, 2009 at 6:01 pm

wah dah ramai dh yang komen..wakaka..xde pe aku nk ckap..
aku nk jadi mcm al-bukhari jer..ckup la tu..xpyah la kaya sgt..hehe

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:03 pm

@Mr. Cuz, aku xnk kaya.aku nk harta…cmne tu?haha

Reply

lyaa December 3, 2009 at 6:19 pm

ades..
bace 4 kali pn xphm ag.
haha

Reply

ultraman_88 December 3, 2009 at 6:23 pm

@lyaa, baca pelan2 jgn kalut2..ekeke

Reply

diaien December 3, 2009 at 10:14 pm

pendapat aku, persetankan saje mereka2 yang bajet otai tuh. kita wat hal kita, depa buat hal depa…

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:02 pm

@diaien, anjing xkn mnyalak klu x d gnggu.aku takut anjing..lariiiiii..haha

Reply

diaien December 11, 2009 at 4:34 pm

@azizan4444, hahaha.. aku pun.. ko g mana lama menghilang. betapa ke bro

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:36 pm

@diaien, aku ad je bro..jd silent reader..tgk otai men klik2 plk.hahaha

Reply

diaien December 11, 2009 at 6:42 pm

@azizan4444, wah… pandai main nyorok2 plak.. jgn main benda lain dah..

farra-eng December 3, 2009 at 10:36 pm

p’dangan yg lebih kurang sama ngn me. Nape lah kita melayu nie asyk nak bgaduh. Kaum lain gelak2 nengok kita. Tapi try gelak depan me, maunya kne jelingan manja haha

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:57 pm

@farra-eng, hahaha…nnti la suh dorg gelak

Reply

wazy December 3, 2009 at 11:15 pm

Aku rasa la zizan,otai-otai ni nak kene dengar laik lagu warisan la ,cuba hayati lirik ni :-

Anak kecil main api
terbakar hatinya yang sepi
air mata darah bercampur keringat
bumi dipijak milik orang

nenek moyang kaya raya
tergadai seluruh harta benda
akibat sengketa sesamalah kita
cinta lenyap di arus zaman

indahnya bumi kita ini
warisan berkurun lamanya
hasil mengalir ketangan yang lain
pribumi merintih sendiri

masa depan sungguh kelam
kan lenyap peristiwa semalam
tertutuplah hati terkunci mati
maruah peribadi sudah hilang

kini kita cuma tinggal kuasa
yang akan menentukan bangsa
bersama berbakti
pulih kembali harga diri

kini kita sudah tiada masa
majulah dengan gagah
janganlah terlalai
teruskan usaha
melayukan gagah dinusantara
melayukan gagah di nusantara (2x)

terpanjang lak komen aku ni ..hehehe :D

p/s : sama-sama kita hayati lirik tu yer

Reply

in-kilter December 5, 2009 at 2:27 am

@wazy, ku suke lagu ini…..leh bgkitkan semangat nih… smgt klik2…ala..kite-kite je..

Reply

Mr. Cuz December 5, 2009 at 4:18 pm

@in-kilter, semua lagu ko ske petom..wakaka

Reply

in-kilter December 5, 2009 at 4:38 pm

@Mr. Cuz, ahax..petom tak kesah..sume lagu die suke.lagu nih femes ms g kem…sonok nyanyi lagu nih kuat2…

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:00 pm

@in-kilter, petom sape?awek cuz ke?apsl klu ada cuz msti ad nme petom…

azizan4444 December 11, 2009 at 3:59 pm

@Mr. Cuz, haha..petom mmg bro..lagu anak itik tok wi mandi dalam kolam pon die layan..haha

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 4:37 pm

@in-kilter, tu yg pelik..dr mane petom dtg..haha..xde pon kt cni..

Reply

in-kilter December 11, 2009 at 4:54 pm

@azizan4444, tu r pasal….tp apsal bro gelak nih? ish2…

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 5:07 pm

@in-kilter, mane de gelak…ketawa je..ngeh3…mane abg kesygan awak?

Reply

in-kilter December 11, 2009 at 6:33 pm

@azizan4444, bkn awak ke abg kesayangan saya?awk tak sayang saye ke??

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 8:07 pm

@in-kilter, umo sy br 12 thn..cmne nk jd abg?haha

azizan4444 December 13, 2009 at 5:54 pm

@in-kilter, nasib baik ckp boy berwajah men..klu berwajah women mmg nk kena la.hahaha

azizan4444 December 13, 2009 at 8:34 pm

@in-kilter, petom yg sengal…hahaha

azizan4444 December 11, 2009 at 4:01 pm

@wazy, lg pnjg lg bgs bro…lps ni aku ley bt entri bru..haha..ada idea skit..huhu

Reply

eykameow December 4, 2009 at 1:47 am

sokong ! sy berblog sbb saya suka tayang smbar saya. sbb bila saya dh tua..blog saya tetap nmpk muda bergaya. waakakaka. 1more, saya nak cepat kaya gak cik zizan.. mcm mne yea? kne click utk diri sndiri punye gak ea? uhuhu.

p/s: poyo plak stranger² kt luar tu..msuk blog org nk bajet bgus lak! cis!

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:56 pm

@eykameow, klik sndri tu otai…muahahaa….xde org nk klik tuk dorang ,so elok la dorng klik sndri..

poyo tu ape ek?x paham la..muahaha

Reply

ekopelancongan December 4, 2009 at 3:27 am

salam kembara bro..

baik otai ke potai ke kotai ke semuanya haku x kesah sebab haku suke makan petai..

yg haku gelak satu je..

pernah serang blog haku..

x pandai tp belagak pandai nk tunjok pandai depan org pandai..

last2 org pandai nampak org x yg x pandai ni mcm keldai..

kite berbudi bahasa tp dia nak pijak kepala..

ngee..

p/s: haku maseh ingat camne baja ngan otai2 masa pakai pc skrin pon ijau je.. ahaks!

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:54 pm

@ekopelancongan, haha..aku x suke otai tp aku suke yg bajet otai..dorg mantap la bg aku,sbb klu otai die x serang rumah org…klu report polis mmg mampos la sape yg serang rumah org..

Reply

ahfatt December 4, 2009 at 6:13 am

bencinya aku dengan label2 mcm ni
popular ler, otai ler, newbie ler

ingat budak sekolah ka apa?

kita semua sama ler. baru ker lama ker… masing2 mau hepi2 ma.

kalau org respect tak perlu nak taraf otai pun org respect kan? betul tak?

p/s: erk! aku harap takder org respek sama aku sebab aku tak ada apa2 pon. hehe

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:52 pm

@ahfatt, budak skola pon taw nk beza mne baik mane x baik…sbb tu dorg p skola.hahaa

Reply

ahfatt December 4, 2009 at 6:15 am

oh ya
aku terpikir gak nak hosting sendiri
tp aku memang takdak sapa nak tolong
haha

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:50 pm

@ahfatt, hahaa..otai ramai bro..dorang baik hati..belog ko mantap..aku da lame x mnyggah blog ko,bz mglahkan PM 2 3 menjak nih

Reply

acapz December 4, 2009 at 10:42 am

haha. bnyk ko ngarut kali ni. hee. yup aku pun bru blaja lagi. smua ni bru bg aku. papepon ko dah bnyk bntu aku bro. syg ko lebih la. haha =P

ble agknye aku mau ade domain sndiri?. hahaa =P

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:49 pm

@acapz, ko ckp je bile ko nak…bnda senang je tuh..jnji duit tu ko punye..bkn otai punye.hahaa

Reply

Jogger December 4, 2009 at 12:24 pm

huhuhuh… aku baru nak post entry mcm ko… tp ko lagi cepat taip… tp mmg sebijik2 laa mcm ko tulis tu.

aku bukan blogger lain otai atau tidak… asalkan dia layan kita baik cukup. hubungan tu penting. mcm zizan… muka x hensem tp dia layan blog aku dgn penuh kasih syg… muahahah

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:47 pm

@Jogger, aku mmg x hensem bro tp aku kacak je.hahaha

Reply

ekopelancongan December 4, 2009 at 5:30 pm

salam kembara..

woitt..

ni skendelisma ke ni..

ngee..

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:46 pm

@ekopelancongan, skendel hang la..nk bawak lari ke siam katenya..haha

salam kembali bro..

Reply

matju2509 December 5, 2009 at 2:09 am

hom no komen pasal isu neh

tapi sure ke boh dia bukan cam google adsense

kalu klik kokse kena banned akaun???

kawe rusim gop kadam2

pe kata pah klik wat senyap jah

huhuhuhu

kalu gegam oram tahu plop

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:45 pm

@matju2509, hahaa..kawe x bpo terer la boh..demo tnye la otai2..sek die terer,sebab tu sek die bising2..hahaha

Reply

siggplus December 5, 2009 at 12:11 pm

well said bro..

persetankan dengan otaik2 tu..butoh dia lah sebok2 hal org

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:44 pm

@siggplus, hahaha..aku tambah skit bro otaik tuh..otaiko…muahahaa

Reply

x-po December 10, 2009 at 3:18 am

kawe xpehe gapo hok demo nok oyak ni..huhu

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 3:43 pm

@x-po, sori bro..klu rase diri x otai mmg ssh nk pehe.haha

Reply

marki December 11, 2009 at 5:03 pm

“Tuan puan..” –> gaya macam jual ubat plak..huhuuu

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 9:54 pm

@marki, haha..mmg aku nk jual ubat bro..tp x laku..tu yg aku men klik2..muaahaha

Reply

mello December 11, 2009 at 9:15 pm

aku la otai blog aku jua la otai nuff (perasan)..hahahaha takde la.. siapa tak nak org klik nuff kita kan melainkan yg egonya sangat la tinggi..hahahahahaha… klik9 sampai patah jari..hehehe

Reply

azizan4444 December 11, 2009 at 10:12 pm

@mello, lua xnk klik tp dlm nk sampai termimpi2 suh org klik boh.hahahaha….

Reply

fiffymafia December 12, 2009 at 2:47 am

haha.. saya budak baru dalam blog2 nih. saya petai. ekekek

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:28 pm

@fiffymafia, petai gergasi ke petai mafia?takut je dgr..haha

Reply

Melz December 12, 2009 at 2:47 am

abg zizan kan otai ! meh la ajar i :(

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:26 pm

@Melz, aku otai tackle awek..dgr cte ko da ad 5 org awek..xyah la aku ajar lg..

Reply

azizwan(dot)com December 12, 2009 at 2:57 am

wuhuuu.. dah lama aku tak tinggal komen kat blog zizang.. tp bila aku baca entri ni (komen2 pun siap aku baca habis), menggatal juga tangan ni naik taip komen even takde benda nk komen. huhu..

cuma aku nak ckp.. entri ko ni memang panas dan pedas.. pendek kata, memang terbaek wok.. oh ya, just nak bg tau, aku dah shoot mr. nang kamu sbb aku bkn otai apatah lg bajet otai. hahaha..

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:24 pm

@azizwan(dot)com, pedas klu sape mkn cili n panas sbb die x suke sejuk.haha..

semangat yang amat ko tunjukkn bro sampai semua komen pon ko bace..tahniah..truskan usaha murni itu.hahaha

Reply

Roslan Nazri December 12, 2009 at 3:34 pm

otai makan nasik kandar…otai makan nasik campur..otai makan nasik ape lagi ek?? ha tu aku la..hahaha

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:22 pm

@Roslan Nazri, otai diet..puase selamanya.hahaha

Reply

Roslan Nazri December 12, 2009 at 6:26 pm

@azizan4444, pose ek? kah3..ptt la gemok2 jer badan..kah3..pose leh ke gemok?huhu

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:34 pm

@Roslan Nazri, adess soklan sshnye..berpeluh aku nk jawab..aku tnye blik la…org pose ley gemok x?

Reply

Roslan Nazri December 12, 2009 at 6:38 pm

@azizan4444, haha entahler..aku pun tak tau kenape aku tanye camtu..sbb otai yg ckp pun dah klik2..ape cer?haha

hirumi December 12, 2009 at 5:32 pm

wuhoo! post yang terlebih gula dan garam ni… nice2! :D otai nuff!

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:21 pm

@hirumi, sape otai?hahaaha…xde otai kat cni..semua same je bro..klu otai die duk pluk tubuh goyang kaki duit masuk..tu br otai.haha

Reply

hirumi December 12, 2009 at 7:02 pm

haha. betul jugak. belum otai lg la, sbb belum goyang kaki kat rumah. tp goyang kaki kat rumah tu, jutawan pon boleh miskin balik. goyang kaki je, x buat ape2.hahaha.

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 7:09 pm

@hirumi, hahah..tu jutawan bro..klu otai xkn miskin..percaye la..tp yg bajet otai la..klu btol otai mampos gak..hahaha

Reply

Iza December 13, 2009 at 8:42 pm

Jgn sombong pd otai @ tak, sama2 kita berblog….jgn gaduh2.

Reply

azizan4444 December 14, 2009 at 4:41 pm

@Iza, xde sape nk gaduh2..hehehe

Reply

zikr the jalanan sepi December 14, 2009 at 4:06 pm

tak pergi jauh mana pun kalau dengki , budget otai jer diaorang tuh..

Reply

azizan4444 December 14, 2009 at 4:39 pm

@zikr the jalanan sepi, tu la psl bro…tp xpe la..biala dorg..lame2 snyap la tuh….mekasih sudi tggl komen kt cni bro

Reply

aried December 14, 2009 at 9:23 pm

hm.. tu la fasal. sedey sngguh ngan otai2 belog ni…

Reply

azizan4444 December 14, 2009 at 10:24 pm

@aried, tp yg plik nye,yg btol2 otai snyp je..x kisah pon ngn bdk hingusan cm kite…haha..dorg je bsg..last2 kena serang..snyp trs.haha

Reply

kulanz December 15, 2009 at 2:53 am

otai tu apa bro? hahaha.. aku lagi la teruk ni.. otaipun aku x tau..
bagi aku otai x otai.. sama jgk tu.. masing2 ada kelebihan… kan lagi bagus tolong-menolong drp btelingkah?

Reply

azizan4444 December 16, 2009 at 3:03 pm

@kulanz, aku pon xtaw..2 3rni je br aku dgr perkataan tuh…hahaha

stuju ckp ko bro..masing2 ada klbihan…klibahn tu kdg2 org x nmpk….sbb tu klu slh sikit nk hentam je…mcm kite,kelebihan kite beradab dlm mnegur sesam kawan..hehee

mmg bgs bro..klu cmtu..tlg klik iklan aku bnyk2 ye..hahaha..

Reply

kulanz December 18, 2009 at 2:24 am

@azizan4444, yup, sopan santun tu mmg aku setuju sangat bro.. klik klik tu lagi aku setuju.. hehe

memangla blog kita page rank di google 0/10… pakcik google tak pandang.. tp skurang-kurangnya kita x kacau org lain, tak buli org, x sakitkan hati org secara sengaja..

Reply

azizan4444 December 18, 2009 at 2:45 pm

@kulanz, klu ckp page rank tu aku xnk lawan bro..siyes aku ckp,aku xpndai blogging…aku blogging skdar suke2..yg paling penting knl ramai kenalan..tu lg bez drpd blogging dgn menyakitkan hati org dgn entri yg suke kondem sesama sendiri…

kite kn baik..sbb tu x buli org…nk buli pon xpandai..hahaa..kna blaja ng otai tu bro.hehee

Reply

ariff December 15, 2009 at 3:50 am

tumpang lalu brader otai..

Reply

azizan4444 December 16, 2009 at 3:00 pm

@ariff, aku tlg jwb la bro…otai xnk jwb…sila2

Reply

Dak Wan December 15, 2009 at 11:52 pm

Teman hanya Otai-perah-santan…. hehehe

Reply

azizan4444 December 16, 2009 at 3:00 pm

@Dak Wan, haha…mntp2..mmg otai la tu…bpe minit record bro?huhuhu

Reply

unwanted December 16, 2009 at 10:36 pm

mantap karangan SPM ko..
siap dengan fakta tahap dunia lagi.
kalau laa aku buat maca ni dahulu..
tentu aku dapat A.
ini tidak..
ish2..
sedih..ha3

Reply

azizan4444 December 16, 2009 at 11:08 pm

@unwanted, ahhaah..ko terer gak dulu..tp cikgu ko je yg xnk bg..saje nk buat ko sedey..hahahaha

Reply

AyieBlog January 3, 2010 at 10:43 pm

huhu,artikel lama tapi masih hot nie..Ayie Berblogging just suka-suka + kongsi ilmu yang tuhan/allah kurniakan pada hambanya yang bergelar khalifah di muka bumi sekadar pinjaman dan ianya bukan berkekalan :) .

Reply

protonians January 16, 2010 at 3:57 am

Azizan.. ak da baca 2-3 kali..
tapi x faham sangat la..

bole terangkan tak? Naper ea yang pasal otai blog, otai nuffnang ni?

Ade tai serang blog orang lain ker, sbb klik inlan sendiri.. sowey sbb tanye.. ak x taw kisah ni.. :P

Reply

Mr.K January 26, 2010 at 10:03 am

Aku setuju ngan ko..kalau nak harap visitor klik…mungkin 10 org 1 la..mungkin la…

ni camna plak aku nak join geng kaki klik nie…sebab aku pun ada geng klik gak..tapi tak ramai…

p/s: sejak Jessica alba kawin dgn org lain nie..tu yang aku balik ke malaysia…carik duit dekat nuffnang….huhuhu

Reply

Darkbatman February 19, 2010 at 6:39 pm

lame x menapak sini…bgs2 weh..jgn ler marah men klik2..kite bkn mtk duit sorg pun..

Reply

linglung July 5, 2010 at 9:50 am

derr..gua nak jadi otai nuff juga mcm lu..tlg ajarkan gua.

berbulan2 gua signup nuff baru dpt rm5..lepasla duit makan tengahari..huhu

Reply

in-kilter December 11, 2009 at 4:26 pm

@azizan4444, ye ek? kat sini tak nmpak lak petom kan???camne tuh??

Reply

azizan4444 December 12, 2009 at 6:45 pm

@Roslan Nazri, cerita tamil kot.hahaha..aku rase lps ni otai bkk blogspot..mnyamar semta2 nk men klik2.hahaha..tgk r klu x caye.kah3

Reply

in-kilter December 13, 2009 at 8:52 am

@azizan4444, kirenye awk nih boy berwajah men la ek.. muke cam da cukup umo,upenye tak cukup ag…haha

Reply

in-kilter December 13, 2009 at 7:34 pm

@azizan4444, hahahahaha….sengal2

Reply

in-kilter December 13, 2009 at 9:55 pm

@azizan4444, haha…ok,cite dah abes.titik-noktah.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: